balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

London - Sidnej za 2 sata super avionom

 

London - Sidnej za 2 sata super avionom
(04.10.2011.)

Predstavljena nova letelica kompanije Links koja će bogatije putnike od Londona do Sidneja ili Tokija prevoziti za nešto manje od dva sata.

sidnej sidejska operaLONDON - Svemirske letelice umesto aviona!
Uskoro će nam trebati manje od dva sata da od Londona stignemo do Sidneja, tvrde Britanci iz kompanije „Links“, koji su predstavili svoje novo vazdušno „čedo“!

Oni su ove nedelje svetu pokazali projekat za novu svemirsku letelicu, koji prelazi i do 15.000 kilometara za samo sat i 45 minuta.

Prvi redovni letovi mogli bi da počnu, doduše, tek za 20 godina.
Za radoznale turiste s punim džepom, međutim, probni letovi počinju već 2014. godine,po ceni od 60.000 funti. Vlasnik Majkl Mol već je prodao 35 karata za letove ka karipskom ostrvu Kurakao.

- Nema velike razlike u letovima. Potrebno je deset minuta da se ode u svemir, a oko pola sata da se vratite ponovo na Zemlju. Brzina kretanja u svemiru je oko 20.000 kilometara na sat - kaže on.

(Kurir)

 


Neke vesti i zanimljivosti sa našeg portala:

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.