balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Na Fejsu se prepoznaju alkosi

 

Na Fejsu se prepoznaju alkosi
(05.10.2011.)

Profili studenata na Fejsbuku mogli bi da  ukažu na potencijalne alkoholičare preko njihovih fotografija koje kače na ovoj mreži, tvrde američki naučnici.

alkoholicar studentIstraživački tim koji je predvodila Megan Moreno sa Univerziteta Vinskonsin-Medison ustanovio je da studenti koji na Fejsbuku često pišu o opijanju ili postavljaju fotografije na kojima su pijani imaju veće izglede da postanu zavisnici od alkohola.

"Rezultati istraživanja pokazuju da se klinički kriterijumi za utvrđivanje problema alkoholizma mogu primeniti i u slučaju podataka na Fejsbuku", navodi se u studiji objavljenoj u arhivama pedijatrijske i adolescentske medicine.

Istraživači smatraju da bi profili na Fejsbuku mogli da pomognu školama da otkriju koji učenici imaju problem s alkoholom, pa samim tim i da im pomognu. Jedini problem, po njima, jeste to što bi to značilo narušavanje privatnosti studenata.

(SotwareBenchmark)

 


Neke vesti i zanimljivosti sa našeg portala:

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.