balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

I ove godine opet protesti studenata

 

I ove godine opet protesti studenata
(07.10.2011.)

Grupa od oko stotinu studenata beogradskih fakulteta protestovala je juče u centru grada tražeći lakše uslove za upis naredne godine studija, kao i to da školarine ne premašuju visinu tri minimalne mesečne zarade u Srbiji.

studentski protesti„Školarine su ogromne, na Filološkom fakultetu školarina je 120.000 dinara, a mi nemamo ni najosnovnije uslove, u tu školarinu ne ulaze ni udžbenici“, kazala je jedna od studentkinja Filološkog fakulteta, čiji su akademci i organizatori protesta.

Studentkinja, koja se predstavila kao delegat Plenuma Filološkog fakulteta, kao jedan od zahteva navela je i početak razgovora o besplatnom studiranju.

Studenti traže i da se ukine rangiranje prilikom upisa naredne godine studija i da jedini uslov za prelazak na budžetsko finansiranje bude 48 bodova prikupljenih tokom školske godine.

U Ministarstvu prosvete i nauke agenciji Beta je rečeno da su primili zahteve studenata i da je njihovu delegaciji bio spreman da primi pomoćnik ministra Slobodan Jauković, ali da studenti nisu došli na razgovor.

(Danas)

 


Neke vesti i zanimljivosti sa našeg portala:

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.