balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Izgrađen soliter u sred kineskog sela

 

Izgrađen soliter u sred kineskog sela
(10.10.2011.)

Novoizgrađeni oblakoder visok čak 328 metara nova je atrakcija kineskog sela Huanksi, koje uživa ugled najbogatijeg sela u Kini.

soliter u seluHuanksi je u izgradnju ovog arhitektonskog čuda uložio čak tri milijarde juana (oko 350 miliona evra). Zgrada, koja je predviđena da služi kao hotel, ima 74 sprata, a upravo je završeno i dekorisanje enterijera.

Svojom visinom oblakoder Zengdi (u bukvalnom prevodu “zemlja koja se uzdiže”) upisaće se na listu najviših građevina sveta, i to kao 15. na svetu i osma u Kini, i time stati rame uz rame Svetskom trgovinskom centru u Pekingu.

Stanovnici ga sami izgradili

On je dodao da su stanovnici Huanksija sami izgradili zgradu dokazavši da imaju sposobnost da ispunjavaju velike projekte i da će zgrada u budućnosti, kada se preimenuje u hotel “Longxi International”, uposliti 3.000 ljudi.

Zgrada ima 826 prostorija. Najveću pažnju privlači zlatni vo na vrhu, koji je ujedno i najskuplji i košta 300 miliona juana ili oko 350.000 evra.

(Smedia)

 


Neke vesti i zanimljivosti sa našeg portala:

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.