balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Meso sumnjivog kvaliteta

 

Meso sumnjivog kvaliteta
(12.10.2011.)

Gotovo 100 tona mesa i mesnih prerađevina bez podataka o poreklu, izloženog u neadekvatnim uslovima, nepropisno obeleženog povučeno je tokom ove godine iz vitrina mesara i klanica.

meso nekvalitetno bajatoPotrošače takva situacija i ne čudi, jer im se sve češće uz standardnu ponudu, nudi i marinirano, ali i rolovano meso, jako začinjeno. Mnogi se pitaju da li je to „način“ da se u uslovima slabije prodaje te namirnice prikrije promenjena boja, ali i miris svežeg mesa, inače jako osetljive namirnica, čak i kada se čuva i na odgovarajućoj temperaturi. 

U prva dva kvartala ove godine, veterinarska inspekcija je povukla iz prodaje 70,06 tona mesa, 27,9 tona raznih mesnih prerađevina, ali i 8.825 litara mleka, 253 kilograma ribe, 264 kilograma meda, 31.690 komada jaja.

Olakšavajuća okolnost je što je Veterinarska inspekcija ove godine povukla iz prodaje za 15 odsto manje namirnica nego u istom periodu 2010. 

Razlog za takav trend na tržištu, nisu samo visoke kazne, već i veliki broj zatvorenih objekata za proizvodnju hrane animalnog porekla, jer ne ispunjavaju određene veterinarsko-sanitarne uslove. 

(Smedia)

 


Neke vesti i zanimljivosti sa našeg portala:

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.