balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Haos i propast Vol Strita

 

Haos i propast Vol Strita
(12.10.2011.)

Na Vol stritu ponovo dolazi do otpuštanja zbog svetske ekonomske krize, što preti da ugrozi budžetske prihode grada i države Njujork, koji se u velikoj meri oslanjaju na finansijsku industriju, rekao je finansijski revizor Njujorka Tomas Dinapoli.

volstrit protesti nju jorkDinapoli je naveo da je, pošto je između januara 2010. i aprila ove godine na Vol stritu zaposleno još 9.900 ljudi, do avgusta opet otpušteno 4.100, a do kraja 2012. moglo bi otkaze da dobije još gotovo 10.000 ljudi. To bi ukupno broj otkaza u toj industriji od početka ekonomske krize 2008. dovelo do cifre od 32.000.

 On je dodao da su firme koje trguju akcijama na njujorškoj berzi u prvom kvartalu ove godine zaradile 9,3 milijardi dolara, ali je u drugom kvartalu došlo do naglog pada profita i on će najverovatnije do kraja godine dostići 18 milijardi dolara, što je za trećinu manje nego u 2010.

Trgovina hartijama od vrednosti činila je prošle godine 14 odsto od ukupnih prihoda države Njujork, a sedam odsto od budžetskih prihoda istoimenog grada. Dinapoli je ukazao da je do finansijske krize i recesije upravo doveo preveliki rizik u trgovanju na Vol stritu.

 "Pravila koja će smanjiti rizik i pre usredsrediti pažnju na dugoročnu profitabilnost nego na kratkoročne ciljeve poboljšaće stabilnost. Uprkos trenutnoj slabosti, industrija hartija od vrednosti ostaje profitabilna i ključna je komponenta ekonomije grada i države". 

(VestiOnline)

 


Neke vesti i zanimljivosti sa našeg portala:

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.