balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Telekom poklanja Beogradu solarni punjač

 

Telekom poklanja Beogradu solarni punjač
(15.10.2011.)

Kompanija Telekom Srbija pokloniće Beogradu solarni punjač, takozvano "Strawberry" drvo, koji će svečano biti pušten danas ispred Ustanove kulture "Vuk Karadžić".

solarni punjač strawberryPomoću ovog uređaja, korisnici mobilnih telefona, muzičkih plejera, tablet računara i digitalnih fotoaparata moći će da dopune svoje baterije i na taj način skrenu pažnju na važnost korišćenja obnovljivih izvora energije.

"Strawberry" drvo, javni solarni punjač mobilnih telefona, osmislila je i napravila grupa studenata sa Beogradskog Univerziteta, a prvi put je predstavljen ne samo Srbiji već i svetu oktobra 2010. godine, kada je instaliran na Gradskom trgu u centru Obrenovca.

Ovaj tehnološki uređaj, koji već mesecima svakodnevno dopunjuje baterije prolaznika, i to čistom ekološkom energijom koja je dobijena od Sunca, predstavlja svojevrsnu tehnološku inovaciju, koja je za kratko vreme više puta nagrađivana na domaćim i stranim konkursima.

(Blic)

 


Neke vesti i zanimljivosti sa našeg portala:

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.