balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Studenti u Zagrebu hoće besplatan autobus

 

Studenti u Zagrebu hoće besplatan autobus
(19.10.2011.)

Studentski zbor zagrebačkog univerziteta pokreće peticiju kojom bi se kod gradskih vlasti izborio za ponovno uvođenje besplatnog javnog prevoza za sve studente u Zagrebu.

studenti hoće besplatan prevoz autobusGradska skupština krajem prošle godine ukinula je pravo na besplatan javni gradski prevoz zagrebačkim studentima, osim onima s prebivalištem u Zagrebu i s mesečnim primanjima manjim od 2.000 kuna (267 evra) po članu domaćinstva.

Student mesečno mora da izdvoji 83 kune (11,1 evra), odnosno 830 kuna (111 evra) za godišnju pokaznu kartu samo za vožnju autobusima i tramvajima gradskog prevoznika Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET).

Ako uzima kombinovanu kartu ZET - Hrvatske železnice koja uključuje prigradski prevoz vozom, cena je 247 kuna (33 evra) mesečno ili 2.676 kuna (358 evra) za godišnju kartu. Prema rečima predsednika Studentskog zbora Danka Relića, to je direktan udarac na ionako loše finansijsko stanje studentske populacije.

"Nedozvoljivi su pokušaji krpljenja budžetskih rupa ukidanjem prava, pogotovo što zagrebački studenti svojim studiranjem i boravkom u Zagrebu doprinose punjenju gradskog budžeta", smatra Relić i najavio potpisivanje peticije do 28. oktobra na svim fakultetima i centralnom gradskom trgu bana Jelačića.

(Blic)

 


Neke vesti i zanimljivosti sa našeg portala:

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.