balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Najjači brend u Srbiji je Orbit

 

Najjači brend u Srbiji je Orbit
(20.10.2011.)

Najsnažniji brend u prvoj polovini 2011. godine u Srbiji bio je "Orbit", objavila je u agencija za istraživanje tržišta Ipsos stratedžik marketing.

orbit žvakePrema indikatoru snage robnih marki "brend skor" (Brand score), na drugom mestu liste brendova rangiranih po snazi na srpskom tržištu je Frikomovo smrznuto povrće, koje se našlo ispred "Milka" čokolada, "Polimark" kečapa i "Začina C".

Prema analizi Ipsos stratedžik marketinga, na šestom mestu se nalazi "Koka kola", a sedmo i osmo mesto zauzimaju "Moja kravica" dugotrajno mleko i jogurt, sledi ih "Čipsi", a na 10. mestu su Frikomova smrznuta riba i plodovi mora.

Lista najsnažnijih brendova napravljena je na osnovu istraživačkog projekta Ipsos stratedžik marketinga za pregled tržišta i dubinsku analizu ciljnih grupa "brend plus", u koji je uključeno oko 1.000 robnih marki podeljenih u oko 70 kategorija robe široke potrošnje.

"Brend skor" se izračunava na osnovu kombinacije devet "brend plus" marketinških pokazatelja uzetih sa nivoa potrošača, a neki od njih su prepoznavanje, iskustvo sa brendom, korišćenje, lojalnost brendu, i prosečna ocena opšteg utiska o brendu, koja je početni indikator.

Od 30 brendova rangiranih na listi Ipsos stratedžik marketinga dve trećine su domaći proizvodi, ističe se u saopštenju.

Na pozicijama od 11. do 20. mesta našli su se "Knjaz Miloš", "Karneks" delikates, "Karneks" jetrena pašteta, "Dijamant" ulje, "Karneks" viršle, "Frikom" smrznuta testa", "Kolgejt", "Feri", "Fidelinka" testenine i "Frikom" smrznuto voće.

(Beta)

 


Neke vesti i zanimljivosti sa našeg portala:

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.