balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Tehnologija ugrožava čovekov rad

 

Tehnologija ugrožava čovekov rad
(27.10.2011.)

IT donosi produktivnosti i ubrzava inovacije ali šta time gubimo? Uvođenje nove tehnologije u poslovanje donosi i smanjenje obima zaposlenosti.

covek nasprav vs mašina robotIT omogućuje direktorima kompanija povećanje produktivnosti u trci za profitom - to je i osnovna svrha uvođenja modernih informatičkih tehnologija.

Mašine koje pokreću napredna softverska rešenja ubrzavaju rad i zamenjuju radnike. 

Podaci govore da je u razdoblju od 2002.-2007. 60 posto od novostvorenogbogatstva završilo u rukama svega 1 posto najbogatijih Amerikanaca

Mnoga radna mesta su ugašena. Upadljiv je pad novog zapošljavanja u prvom deceniji 21. veka. Jedan od boljih primera je kompanija Fokskon koja proizvodi elektronske uređaje. Ona namerava da zameni radnike sa milionima novih robota. 

Uostalom, ti isti roboti u Fokskonu neće se pobuniti protiv nemogućih uslova za rad niti će pokušavati da izvrše samoubistvo. 

(Smedia)

 


Neke vesti i zanimljivosti sa našeg portala:

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.