balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Samo Sony, ne Sony Ericsson

 

Samo Sony, ne Sony Ericsson
(27.10.2011.)

Poznata kompanija Ericsson je prodala svoj udeo od 50 odsto u preduzeću Sony Ericsson za 1,05 milijardi evra što se dugo i očekivalo da se desi.

soni eriksonKao što se i pretpostavljalo, Sony je postao jedini vlasnik preduzeća koje se bavi proizvodnjom mobilnih telefona – ovog meseca je istekao desetogodišnji ugovor koji su napravile kompanije Sony i Ericsson pri sklapanju partnerstva. Time je obezbedio pravo na patente koje je Sony Ericsson registrovao, kao i ostalu intelektualnu svojinu.

Kupovinom je stvorio mogućnost da ih još više integriše u svoj širok portfolio potrošačke elektronike, uključujući i tablet računare, televizore i personalne računare. Walkman i Cyber-shot telefonima, Sony Ericsson je prvi zakoračio u implementaciju multimedije u mobilnim telefonima i otvorio nove stranice u daljem razvoju personalne zabave u pokretu.

Očekuje se da će akvizicija biti završena do januara 2012. godine.

(PCpress)

 


Neke vesti i zanimljivosti sa našeg portala:

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.