balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Porez na bogate neophodan u Hrvatskoj
(03.09.2011.)

Zagreb -- Krešimir Sever, predsednik Nezavisnih hrvatskih sindikata, je u otvorenom pismu premijerki Jadranki Kosor pozvao Vladu na povećanje poreza bogatima.

On je zatražio i uvođenje poreza na dividendu i kapitalnu dobit, kao i ukidanje povlašćenih penzija državnih zvaničnika.

skupa vila“Ovih smo dana bili svedoci predloga s raznih strana sveta o povećanom oporezivanju bogatstva i bogatih, a hrvatski sindikati to predlažu već godinama. Tome se prema pisanju medija nebi ni neki bogati hrvatski građani protivili“, kaže Sever.

Sever navodi da bi “dodatni porez bogatima na bogatstvo mogao i trebalo da bude ona prava mera o kojoj bi se mogli dogovoriti vladajući i opozicija i da za nju pre izbora zajednički u Hrvatskom saboru dignu ruku".

"Nemojmo zaboraviti da su mnogi bogataši u Hrvatskoj 'nikli' nakon privatizacije i do svog su bogatstva došli na različite načine. Neki i nelegalno, za šta nikad nisu odgovarali", nastavlja on.

Sever na dividendu predlaže uvođenje progresivnih poreskih stopa, po uzoru na porez na dohodak, kako bi mali deoničari bili oslobođeni poreza ili plaćali tek minimalne iznose, dok bi on progresivno rastao kako rastu iznosi dividendi.

I na kraju, vođa NHS-a smatra da je dobro vreme i za ukidanje povlašćenih penzija i njihovo vraćanje u redovni penzijski sistem.

(B92)

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Avgust 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.