balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Kolika je provizija u banci
(05.09.2011.)

Plaćanje računa je stavka koje svako domaćinstvo čeka svakog meseca. Većina ni ne obraća pažnju koliko novca ostavi za proviziju koju naplaćuje banka u kojoj plaća račune, ali sigurno bi bili pažljiviji kada bi videli koliko na samo nekoliko računa gube novca.

Da li ste znali da za obradu samo jednog računa neke banke naplaćuju i 150 rsd bez obzira koliki iznos uplaćujete?

bankaProsečan broj računa koje mesečno plaćamo je 7 i ako tako bez razmišljanja odete u najbližu banku i ne znate kolike su provizije može Vam se dogoditi da platite iznos i za više od 1000 dinara veći od očekivanog.

Iz ovog razloga smo prikupili sve provizije banaka kako za gotovinske uplate, tako i za bezgtovinski prenos.

Provizije za gotovinske uplate su svakako veće od bezgotovinskih, ali se, kao što je i za očekivati, razlikuju iznosi ukoliko se uplaćuje na račun koji je otvoren u posmatranoj banci i kada je u pitanju račun neke druge banke.

Neke banke za interne transfere (plaćanje unutar banke) ne naplaćuju proviziju, dok neke ne prave razliku na koji račun se plaća. Oni koji imaju internet bankarstvo u okviru svog računa u banci mogu mnogo jeftinije da prođu i preporučuje se da ga koriste što je moguće više.

Ukoliko imate otvoren račun u nekoj banci, pre svega pitajte kolika bi provizija bila kada biste plaćali račune kod njih, pa tek onda pogledajte u drugim bankama. Jer mnoge banke za svoje klijente imaju specijalne pogodnosti kada su u pitanju plaćanja.

Iako svi plaćamo račune u Pošti treba imati na umu da Pošta naplaćuje po 30 dinara za svaki račun osim za uplate na račun Telekoma Srbije gde je naknada 25 dinara.

Dakle, ostaje nam samo da se dobro informišemo pre nego što sledeći put uzmemo račune i krenemo u banku.

(Smedia)

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Avgust 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.