balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Otpustili direktorku Yahoo-a
(08.09.2011.)

Predsedavajući Upravnog odbora kompanije Jahu, Roj Bostok, putem telefona otpustio je izvršnu direktorku ove kompanije, Kerol Barc.

Njeno mesto privremeno će zauzeti Tim Mors, čovek koji je bio zadužen za finansije u Jahuu, prenosi B92. Barcova je na mesto izvršnog direktora kompanije došla 2009. godine, nakon što je odbijena ponuda Majkrosofta o preuzimanju ove kompanije za iznos od 44,6 milijardi dolara. Sadašnja vrednost kompanije procenjuje se na 16 milijardi.

yahooOna je bila na čelu kompanije i kada je potpisan desetogodišnji sporazum sa Majkrosoftom, po kome je ova kompanija dobila licencu za korišćenje ključnih pretraživačkih tehnologija Jahua i mogućnost da ih integriše u Bing, a koji se nije pokazao naročito uspešnim.

Nakon što je dobila otkaz, Barc je poslala mail zaposlenima u kojem je rekla na koji način je otpuštena i poželela sve najbolje ljudima sa kojima je sarađivala.

Bostok je, sa druge strane, u saopštenju o njenom odlasku iz firme rekao da kompanija trenutno istražuje mogućnosti koje bi Jahu vratile na put razvoja i inovacija, što su mnogi protumačili kao eufemizam za prodaju kompanije.

Samo nekoliko sati nakon što je vest o otkazu dospela u javnost, akcije Jahua skočile su za oko šest posto.

(Smedia)

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Avgust 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.