balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Na moru se TROŠI prosečno 50 evra dnevno
(09.09.2011.)

Strani turisti u na Crnogorskom primorju dnevno potroše od 31 do 50 evra po osobi, a oko 17 procenata posetilaca potroši više od 100 evra.

Generalno, strani turisti Crnoj Gori dali su prilično visoku ocenu, ali zahtevaju bolju putnu infrastrukturu, jeftiniji javni prevoz i usluge.

kaficOko 40 odsto turista smatra da su cene u Crnoj Gori konkurentne drugim mediteranskim destinacijama, dok isti procenat posetilaca misli da su troškovi boravka nešto viši.

Istraživanje kompanije Visa pokazalo je da se oko 53 odsto turista za letovanje u Crnoj Gori odlučilo zbog preporuke porodice i prijatelja, 23 odsto ispitanika na odmor se uputilo posle „konsultovanja" Interneta, dok su mediji imali uticaj na 11 odsto posetilaca.

Među podacima do kojih je došla Visa je i taj da oko 50 odsto turista u Crnoj Gori letuje sa porodicom, dok je 40 odsto na odmor došlo sa društvom, a većina ih boravi u privatnom smeštaju 55 odsto i hotelima 30.5 odsto.

Interesantno je da je oko 60 odsto ispitanih turista kazalo da planira da u Crnoj Gori provede od 4 do 10 dana, svaki treći namerava da ostane duže od 11 dana, dok mlađi posetioci često dolaze samo na vikend i zadržavaju se dva do tri dana.

Dve trećine stranih turista koji ove godine borave u Crnoj Gori štedeli su za letovanje oko šest meseci, a 60 odsto posetilaca planira da potroši istu sumu novca kao i prošle godine.

Lepa priroda, plaže, noćni život, mnogobrojni festivali ostavljaju najjači utisak na posetioce, pokazalo je istraživanje kompanije Viza.

(B92)

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Avgust 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.