balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Pojačana bezbednost u Americi: Strah od Terorista
(10.09.2011.)

Uz oprez i pojačane mere bezbednosti, Amerika dočekuje 10-godišnjicu terorističkih napada na Njujork i Vašington. Barak Obama naredio bezbednosnim službama da udvostruče pažnju. Dok tajne službe proveravaju dojavu o novom mogućem terorističkom napadu, političari pozivaju građane da budu mirni, ali oprezni.

Sve američke tajne službe užurbano analiziraju dojavu o pretnji terorističkim napadom, koju su američki obaveštajci poslali iz Pakistana. Američki mediji tvrde da je u pitanju pretnja napadom na Njujork ili Vašington, uz korišćenje automobila ili kamiona-bombe.

11 septembarNajmanje tri muškarca, od kojih je jedan američki državljanin, stigla su prošlog meseca u Ameriku iz Avganistana, da bi izveli akciju. Američke vlasti znaju čak i njihova imena, koja su, doduše, česta u Pakistanu.

Gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg kaže da svaka pretnja mora da se ozbiljno shvati, dodajući da je policija danima u akciji i da je povećan broj patrola zbog bezbednosti građana.

Pojačane su kontrole vozila, prtljaga, angažovani su psi koji mogu da osete eksploziv, veća je bezbednost oko vladinih zgrada, verskih objekata.

Pod posebnim nadzorom su mostovi, tuneli i metro u Njujorku kojim se, da bi sprečio paniku, vozio i gradonačelnik.

U Beloj kući ne planiraju izmene predsednikovog rasporeda. Barak Obama obići će Njujork, Pentagon i Šenksvil u Pensilvaniji. Stejt department poziva Amerikance širom sveta na oprez.

Koordinator za antiterorizam Danijel Benjamin ističe da ostaje još mnogo posla, jer teroristi nikad ne miruju i da, iako je postignut napredak, priča još uvek nije završena. I posle deset godina, zastrašujući teroristički napad koji je za 51 minut odneo 3.000 života, noćna je mora za Amerikance.

"Teško je živeti s tim. Jedanaesti septembar mi je svakodnevno u glavi. I deset godina posle još vidim te avione", priseća se vatrogasac Adam Lejk.

Da vreme leči i najteže rane, u ovom slučaju ne važi. Prema najnovijim istraživanjima, 11. septembar ne može da zaboravi 57 odsto anketiranih. Trećina građana plaši se da će biti žrtve novog terorističkog napada.

(RTS )

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Avgust 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.