balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Fejsbuk u 2011. ostvario dobit od 1,6 milijardi
(12.09.2011.)

NEW YORK - Društvena mreža Facebook je udvostručila prihode u prvoj polovini ove godine na 1,6 milijardi dolara.
Neto profit te kompanije, koja ne kotira na berzi, pa zato javno i ne objavljuje poslovne rezultate, dostigao je u prvom polugođu ove godine oko 500 miliona dolara, dok je godinu dana ranije iznosio 355 miliona dolara.


fejsbukPo svemu sudeći, ukoliko nastavi sa stabilnim rastom, Facebook bi u ovoj godini mogao dostići dobit u visini jedne milijarde dolara, uz prihode oko 3,2 milijarde dolara.

Ranije ove godine u medije su procurili dokumenti prema kojima je kompanija u prvih devet meseci 2010. imala prihod od 1,2 milijarde dolara i neto dobit od 355 miliona dolara. Analitičari su procenili da je prihod u 2010. bio dve milijarde dolara, a neto dobit 600 miliona dolara.

Procenjuje se da Facebook ima oko 750 miliona korisnika, što ga čini najvećom društvenom mrežom na svetu. Prihodi kompanije dolaze uglavnom od internet oglašavanja i prodaje virtualnih dobara u onlajn igrama.

Prema medijskim izveštajima, Facebook bi iduće godine mogao da održi IPO i izlista akcije na berzi. Vrednost kompanije na sekundarnim tržištima navodno se kreće oko 80 milijardi dolara.

(Seebiz)

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Avgust 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.