balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

EU: Zaštita autorskih prava 70 godina
(13.09.2011.)

Evropska unija produžila je danas zaštitu autorskih prava muzičara, izvođača i producenata sa 50 na 70 godina, nakon jednogodišnje kampanje koju su pokrenuli brojni umetnici, među kojima su bili britanske legende Pol Makartni i Klif Ričard.

eu copzrightKako prenosi agencija Rojters, ovom odlukom će umetnici moći da praktički do kraja života dobijaju naknadu za autorska prava. "EU je ozbiljno shvatila pravo kreatora da zarađuju za život", ističe se u saopštenju Udruženja nezavisnih muzičkih kompanija.

"EU je konačno donela odluku na osnovu koje će izvođači i muzičari u Evropi uživati dugoročniju zaštitu i primati naknadu za svoj rad do kraja života", kazao je Bjorn Ulveus, bivši član grupe ABBA.

Zahvaljujući ovoj odluci, za čije donošenje je peticiju potpisalo blizu 40.000 evropskih umetnika, mnogi muzičari koji su snimali tokom 60-ih godina moći će i dalje da primaju naknadu za emitovanje i korišćenje njihove muzike.

U SAD, autorska prava muzičara i izvođača štite se 95 godina.

(Blic)

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Avgust 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.