balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Kinezi investiraju 300 miliona evra u Vranje
(13.09.2011.)

Ugovor kojim će, samo u prvoj fazi, u solarne izvore energije, biti investirano 300 miliona evra, potpisan je danas u Vranju, posle petočasovnih pregovora.

kinezPotpise na ugovor stavili su gradonačelnik Vranja Miroljub Stojčić, , predsednik i glavni izvršni direktor velike privatne kompanije iz Kine, čije ime nije saopšteno, Stiven Hou i direktor "Euro Solar Parka Srbija" Gvapo Tripović. Kako je ranije saopšteno Kinezi će, posle današnjeg potpisivanja ugovora, početi sa izgradnjom fotonaponskog parka za solarnu energiju na površini od 500 hektara kapaciteta 150 megavata.

U drugoj fazi, najavljeno je, kineski partner će u Vranju podići fabriku solarnih panela iz koje će se snabdevati kupci ovih sve traženijih proizvoda u Evropi.

Kako je danas objavljeno na sajtu Grada Vranja, gradonačelnik je istakao da će „ovo biti najveća investicija u regionu južne Srbije, a projekt će omogućiti da Vranje postane jedan od lidera u proizvodnji zelene energije u Evropi“.

On je pozvao i druge velike investitore da pođu putem kompanije iz Kine.

Stiven Hou, predsednik kineske kompanije, saopštio je da je potpisan ugovor o obostrano važnom poslu i da je sledeća faza izgradnja pilot projekta.

"Narednih meseci računamo na pozitivan odgovor Ministarstva za infrastrukturu i energetiku po pitanju dobijanja energetske dozvole, kao i na podršku Grada Vranja i Republike Srbije da počne realizacija investicije‚" kazao je on.

Treći partner u ovom poslu, Gvapo Tripović, direktor "Euro Solar Parka Srbija" rekao je da će ovaj projekt, pored širenja njegove kompanije, pomoći Srbiji da razvije svoje kapacitete u proizvodnji obnovljive energije i da promoviše sebe kao energetskog lidera u ovom delu Evrope.

(RTV)

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Avgust 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.