balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Crkva PROTIV homoseksualaca!
(14.09.2011.)

Spiritualni vođa ruske ksenofobne omladine i militantni portparol Ruske pravoslavne crkve, protojerej Vsevolođ Čapljin, založio se u ponedeljak za ukidanje ljudskih prava gej osobama u “interesu odbrane prava drugih".

Ruska pravoslavna crkva osudila je preko svog portparola "agresivnu promociju" homoseksualnosti ocenivši da je to "provokacija" pod plaštom borbe za zaštitu ljudskih prava.

pederi"Agresivnost promocije homoseksualnih stavova, pod izgovorom da je to borba za ljudska prava, predstavlja provokaciju", piše u saopštenju portparol Crkve Vsevolođa Čapljina, poznat i po suludom predlogu uvođenje “sveruskog pravila oblačenja” .

"Homoseksualna propaganda predstavlja posebno opasnost za decu i omladinu", upozorava se u saopštenju portparola koji podseća da je za crkvu homoseksualnost greh koji se "leči molitvom, postom, ispovedanjem i čitanjem svetih tekstova", naveo je umno poremećeni Čapljin.

Manifestacije koje organizuju pokreti za zaštitu prava seksualnih manjina su u "suprotnosti sa istinskim moralnim zahtevima", ocenjuje oboleli Čapljin dodajući da "međunarodno pravo dozvoljava ograničenje ljudskih prava u interesu odbrane prava drugih".

Pravoslavna crkva ima sve jači glas u ruskom društvu a njihova načela su blisko povezana sa aktuelnom politikom vlasti u zemlji. Ruske vlasti su do sada sistematski zabranjivale i brutalno razbijale sve skupove na kojima se tražila zaštita prava homoseksualaca.

Protojerej Vsevolod Čaplin, jedan od spiritualnih vođa ruske nacionalističke organizacije Naši, jednom prilikom je predložio pokretanje mreže “pravoslavnih noćnih klubova” gde bi se mladi Rusi okupljali.

(e-novine)

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Avgust 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.