balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Jagodina dobija izlaz na more
(14.09.2011.)

Jagodina -- Grčki grad Hrisopuli poklonio je Jagodini pet hektara zemlje uz obalu, u Keramotiju, izjavio je gradonačelnik Jagodine Dragan Marković.

palma dzipOn je kazao da će na njoj Jagodina izgraditi hotel za letovanje dece iz socijalno ugroženih porodica.

Marković, koji je sa jagodinskom privredno političkom delegacijom u poseti gradu Hrisopuli, rekao je da se zemlja koju je Jagodina danas dobila, nalazi preko puta ostrva Tasos, u najlepšem kraju tog dela Grčke i da se planira izgradnja hotela sa 120 soba.

"Tu je peščana plaža, aerodrom i luka odakle trajekti voze za poznato grčko ostrvo Tasos", naveo je Marković.

Jagodina je 2008. godine potpisala Povelju o bratimljenju sa grčkim gradom Hrisopuli, a do sada se Jagodina pobratimila sa četiri grada u Grčkoj.

"Jagodina je Hrisopuliju poklonila tri hektara zemlje u industrijskoj zoni, uz Koridor 10, gde očekujemo da grčki privrednici investiraju u proizvodne objekte i zaposle radnike. Današnji poklon, od pet hekatara zemlje uz more gradu Jagodini, konkretan je rezultat naših dosadašnjih odnosa", istakao je Marković.

On je dodao da je grčkom kolegi preneo da je Srbija zahvalna Grčkoj na bezrezervnoj podršci za dobijanje statusa kandidata za ulazak u Evropsku uniju.

(B92)

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Avgust 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.