balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Balkanska kriminalna grupa oprala 21 milion evra

(15.09.2011.)

SKOPLJE - Ministarstvo unutrašnjih poslova  Makedonije saopštio je da je otkrivena 21-člana kriminalna grupa iz Makedonije, Bugarske i Srbije koja se bavila "pranjem" novca i od 2007. do 2011. godine "oprala" 21.818.220 evra i ujedno oštetila makedonski budžet za 1.882.354 evra.

U akciji, pod imenom Ariel, koju je izveo Centar za suzbijanje organizovanog kriminala, uhapšeno je do sada 10 makedonskih državaljana, iz grupe u kojoj je bilo 11 makedonskih, devet bugarskih i jedan srpski državljanin.

mafijaMakedonski državljani su od 2007. godine organizovali tu grupu koja je do 2010. pronalazila bugarske držvljane koji su u Makedoniji osnovali firme i vodili se kao osnivači, a za to su dobijali određenu materijalnu naknadu, a posle ih predavali organizovanoj grupi, koja je firme koristila za izdavanje lažnih faktura od kojih su obezbeđivali sredstva za firme.

Organizatori kriminalne grupe su pronalazili i osobe koje su za određenu novčanu nadoknadu podizali gotovinu sa računa ovih frimi, a novac predavali organizatorima.

(Seebiz)

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Avgust 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.