balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

U Moskvi prosečna plata 1.000 evra
(16.09.2011.)

Prosečna plata u Moskvi ove godine iznosiće najmanje 43.000 rubalja mesečno (1.038 evra), rekao je gradonačelnik ruske prestonice Sergei Sobyanin.

plataOn navodi da "brz i stabilan privredni rast i ulaganje u modernizaciju ekonomije formiraju sigurnu osnovu za povećenje standarda Moskovljana".

Prosečna plata u Moskvi je prošle godine bila na nivou od 40.400 rubalja.

Sobyanin je precizirao da plate rastu kako u privredi tako i vanprivrednim delatnostima.

"Već od oktobra 2011. godine povećaće se fondovi za isplatu zarada u dečijim ustanovama, tako da će prosečna plata vaspitača u proseku da se uveća za 20-25 %", precizirao je on.

Sem toga, iduće godine prosvetni radnici mogu da očekuju povećanje zarada koje će se izjednačiti sa gradskim prosekom, a maksimalno povećanje dobiće pedagozi u običnim gradskim školama. Zarade zdravstvenih radnika u Moskvi ove godine biće povećane za 13-15 % zahvaljujući uvođenju novih standarda lekarskih usluga i većem finansiranju iz budžeta.

Moskovski gradonačelnik je takođe istakao da će od 1. januara iduće godine osnovica minimalnih prihoda moskovskih penzionera da se uveća sa sadašnjih 11 na 12.000 rubalja mesečno.

(SEEbiz)

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Avgust 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.