balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Hrvati zadovoljni svojim poslovima
(17.09.2011.)

Zagreb -- Oko dve trećine ispitanih u Hrvatskoj ove godine veoma su zadovoljni poslom kao i pre 3 godine, verovatno jer u krizi nisu ostali bez posla, smatraju u GfK.

uspešan biznismenU odnosu na period pre recesije veći je broj onih koji smatraju da im je posao nesiguran, a plata mala.

Pre krize, u 2008., zaposleni u državnim preduzećima bili su zadovoljniji poslom u odnosu na zaposlene u privatnom sektoru i smatrali su ga sigurnijim.

Rezultati ovogodišnjeg istraživanja pokazuju da su najave o racionalizaciji u državnim preduzećima zaposleni shvatili ozbiljno pa su razlike između zaposlenih u državnim i privatnim preduzećima gotovo nestale.

Broj vrlo zadovoljnih u tri se godine sa 16 odsto povećao na 20 odsto, a broj zadovoljnih ostao je gotovo isti, oko 48 odsto. Još je uvek više od 30 odsto onih koji nisu zadovoljni svojim poslom, a broj neodlučnih, pao je sa 30 odsto na 26 odsto.


GfK navodi da su radnici sa nižim stepenom obrazovanja manje optimistični i kada je u pitanju sigurnost posla, ali i kvalitet.

Najbolje su ocenjeni odnosi s kolegama, ali se i na tom području beleži silazni trend od 2008. naovamo.

Ipak, može se pretpostaviti da su kriza i strah od gubitka posla delimično narušili međuljudske odnose i pojačali takmičarski duh u radnom okruženju.

(B92)

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Avgust 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.