balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

Putujte u svemir sledeće godine !
(21.09.2011.)

Prva komercijalna putovanja u svemir mogla bi biti realizovana već za godinu dana. Kompanija Virgin Galactic nada se da će jednog dana slati ljude u svemir i lansirati satelite o delu troška vladinih programa, ali će možda ponuditi i novu vrstu brzih interkontinentalnih letova.

svemirTako bi bilo moguće putovati od Los Anđelesa do Londona za samo sat vremena, ali će verovatno proći godine pre nego što kompanija ponudi takvu uslugu. Vlasnik kompanije Virgin, Ričard Branson objašnjava da je većina pripremnih radova već obavljena.

„Matični brod je završen. Testiranje raketa protiče u najboljem redu i mislim da su prvi letovi mogući već za 12 meseci“, smatra on. U međuvremenu, Virgin je prodao oko 430 karata za putovanje svemirom i to po vrtoglavoj ceni od 200.000 dolara.

“Srećnici” koji to sebi mogu da priušte putovaće suborbitalnim letovima, ali će jednog dana možda moći i da odsednu u svemiru. Naime, Branson se nada da će jednog dana sagraditi prvi hotel van naše planete.

Veliki broj privatnih kompanija sada želi da popuni prazninu koju je ostavila NASA okončavrši 30-godišnji program Atlantis u junu ove godine.

Ranije je Američka svemirska agencija podelila oko 270 miliona dolara četiri velike kompanije - Boeing, SpaceX, Sierra Nevada i Blue Origin, kako bi povećala njihove šanse da postanu prvi u eri komercijalnog svemirskog putovanja.

(B92)

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Avgust 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.