balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Miodrag Kostić Kole novi vlasnik brodogradilišta Apatin

 

Miodrag Kostić Kole novi vlasnik brodogradilišta Apatin
(22.09.2011.)

MK Komerc, koji je deo MK grupe, čiji je vlasnik biznismen Miodrag Kostić, kupio je za 150 miliona dinara Brodogradilište Apatin.

mk komercOdlukom Odbora poverilaca, stečajni upravnik apatinskog preduzeća je ovlašćen da Brodogradilište proda "MK komercu" iz Novog Sada za 150 miliona dinara.

Prethodno je Skupština poverilaca, kao petog člana Odbora poverilaca izabrala "Bi-Audit" iz Beograda, čime su obezbeđeni i formalni uslovi za donošenje odluke o prodaji.

Nakon verifikacije nadležnog suda, narednih dana biće potpisan ugovor o kupoprodaji sa novim vlasnikom, koji treba da uplati razliku između depozita i ponuđene sume u iznosu 34 miliona dinara.

Vrednost imovine Brodogradilišta "Apatin" u bankrotu je procenjena na 584.279.000 dinara, dok potraživanja poverilaca iznose 1.185.000.000 dinara.

S obzirom da je ponuđena cena MK komerca bila niža od 50 odsto od procenjene vrednosti Brodogradilišta, Odbor poverilaca je većinom glasova morao "prelomiti" i doneti odluku o daljoj sudbini preduzeća.

Kako sastanku Odbora nije prisustvovao dovoljan broj članova, sazvana je sednica Skupštine poverilaca, na kojoj je umesto Agencije za osiguranje depozita za petog člana izabran predstavnik "Bi Audita".

Za 3. oktobar je najavljeno dopunsko ispitno ročište, na kome će biti razmotrena naknadno prijavljena potraživanja, prenosi TV Apatin.

(Mondo, Fonet)

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Avgust 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.