balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Bil Gejts i dalje najbogatiji amerikanac

 

Bil Gejts i dalje najbogatiji amerikanac
(23.09.2011.)

Koosnivač Majkrosofta i filantrop Bil Gejts 18. uzastopnu godinu je najbogatiji Amerikanac sa bogatstvom od 59 milijardi dolara, pokazuje najnovija Forbsova lista 400 najbogatijih Amerikanaca.

bil gejts automobilNa drugom mestu je ponovo Voren Bafet, predsednik Berkšir Hataveja, kome je 1993. uspelo da na kratko skine Gejtsa sa prve pozicije. Bafetovo bogatstvo dostiže 39 milijardi dolara i za šest milijardi je manje nego godinu dana ranije, što ga čini najvećim gubitnikom.

Među najbolje plasiranim bogatašima su i osnivač Orakla Leri Elison sa 33 milijarde dolara i industrijalci Čarls i Dejvid Koh sa po 25 milijardi.

Slede naslednici Vol-marta Kristi, Džim i Elis Volton sa 24,5 milijardi dolara, sedmi na listi je investitor Džordž Soros sa 22 milijarde a osmi "kralj kazina" Šeldon Adelson sa 21,5 milijardi. Bogatstvo najimućnijih Amerikanaca, uprkos posustajanju privrede SAD, vredi ukupno 1,53 hiljade milijardi dolara ili gotovo koliko bruto domaći proizvod Kanade.

Ukupno bogastvo najbogatijih Amerikanaca je za godinu dana zaključno sa 26. avgustom uvećano za 12 odsto. To znači da su bogati prošli bolje od tržišta akcija, gde je indeks S&P u istom periodu porastao za deset procenata.

Nova Forbsova lista pokazuje i da je u posmatranih godinu dana imetak 262 bogataša povećan dok je kod 72 smanjen, da se na listu probilo 18 novih bogataša, kao i da su među 400 najbogatijih 42 žene.

(Biznisnovine)

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Avgust 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.