balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Youtube omogućio 3D konverziju

 

Youtube omogućio 3D konverziju
(26.09.2011.)

U želji da nadoknadi nedostatak 3D sadržaja i ukloni barijere koje sprečavaju masovno usvajanje ove nove tehnologije, Jutjub će značajno olakšati svojim korisnicima pravljenje 3D video sadržaja.

Posetiocima Jutjuba za to neće biti potrebne specijalne kamere, već jednostavan alat za konverziju 2D videa u 3D format.

3D youtubeTrodimenzinalni video sadržaj na Jutjubu nije novina. Korisnicima je bilo dozvoljeno da postave video u 3D formatu, ali su do sada morali da koriste dve kamere i kombinuju snimak uz pomoć specijalnog softvera - što je komplikovan i dugotrajan proces. Nova alat za prebacivanje 2D videa u 3D format je dosta korisnija alternativa za prosečne korisnike. Ovaj alat omogućava konverziju bilo kojeg 2D videa u 3D format uz jedan pritisak na miša nakon slanja sadržaja. U odeljku Edit Info treba odabrati opciju 3D Video.

Voditelj za proizvode u kompaniji Jutjub, Šenaz Zek Mistri, napisala je na svom blogu da će korisnici "i dalje najbolje rezultate dobijati ​​uz pomoć 3D kamere, ali da je ovo novi način da uživaju u najlepšim trenucima". Za gledanje konvertovanih video snimaka i dalje će biti potrebne 3D naočare.

Jutjub je predstavio i dve nove softverske alatke za snimatelje amatere koji žele da "začine" svoje kućne video snimke. Prva se zove magist i zapravo je automatizovani program za uređivanje videa, koji "vadi" najbolje scene iz snimaka i organizuje ih uz odgovarajuću pozadinsku muziku i efekte. Druga alatka je Vliks i ona omogućava ubacivanje različitih efekata na početku i kraju videa.

Osim toga, Jutjub je najavio i da će korisnici koji prođu kompletan proces verifikacije računa (uključujući unošenje i broja telefona na lokaciji) i koji nisu narušili autorska prava moći da premaše trenutno ograničenje trajanja video snimka koje iznosi 15 minuta.

(Smedia)

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Avgust 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.