balkanex logo
Baner

BALKANEX.INFO - ARHIVA

2012

JAN FEB MART APR MAJ JUN
JUL AVG SEP OKT NOV DEC


ARHIVA 2011 VESTI

ARHIVA 2011 ZANIMLJIVOSTI

 

Prvi ekološki mobilni telefon

 

Prvi ekološki mobilni telefon
(10.02.2012.)

Mobilni telefon koji ima kućište od bambusa uskoro će se naći u prodaji, a za inovaciju je zaslužan britanski student sa Univerziteta Midlseks. Moblni je poznat pod imenom "ADzero", a u prodaji bi trebalo da se nađe u drugoj polovini ove godine.

adzero phoneEkološki mobilni telefon delo je studenta Kiren Skota Vudhausa, a u telefon je ugradio operativni sistem android. Kućište telefona je izrađeno je bambusa koji je četiri godine uzgajan na ekološki prihvatljiv način. Posle seče bambusovo drvo je tretirano kako bi postalo izdržljivije. Mobilni je napravljen od samo jednog bambusa, a upola je lakši od Eplovog ajfona.

Student Vudhaus kaže da se za ovo rešenje odlučio jer su ga svi prethodni telefoni nervirali. Svoje dizajnersko rešenje je stavio na Internet, a ubrzo su mu se javili investitori iz daleke Kine. Telefon je u početku trebalo da bude samo za kinesko tržište, ali se pokazalo da i u Velikoj Britaniji postoji veliki interes za ekološki prihvatljivije mobilne telefone.

"Bambus se možda na prvi pogled čini kao čudan materijal za izradu moblnog telefona, ali je zapravo veoma jak i izdržljiv, što su savršene karakteristike za ovu vrstu uređaja", pojasnio je svoj koncept Vudhaus.

Njegov mentor sa Univerziteta kaže da je Internet vrlo otvoren za tržišno takmičenje u sferi dizajna i da omogućuje onima koji imaju talenat da budu primećeni mnogo brže i lakše.

Ekran na "ADzerou" je veći nego na već postojećem "ajfonu 4S", a korišćena je tehnologija "Mobile Ring Flash" kojom se, kako tvrde, dobija dobro osvetljenje samo s jednog izvora svetlosti. 

(VestiOnline)

 


Neke vesti i zanimljivosti sa našeg portala:

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.