balkanex logo
Baner

BALKANEX.INFO - ARHIVA

2012

JAN FEB MART APR MAJ JUN
JUL AVG SEP OKT NOV DEC


ARHIVA 2011 VESTI

ARHIVA 2011 ZANIMLJIVOSTI

 

Email naočare kompanije Lumus

 

Email naočare kompanije Lumus
(16.01.2011.)

Napretkom računarske tehnologije, zahvaljujući kojoj su gadgeti sve manji i mobilniji, nošenje bilo kakvih ekrana sa sobom uskoro bi moglo da postane prošlost.

email naočareProizvodi potrošačke elektronike koji imaju ekrane znatno su se smanjili – od računara do prenosnika, od prenosnika do tableta i mobilnih telefona.

Izraelska kompanija Lumus, koja je specijalizovana zavizuelne tehnologije, predstavila je proizvod PD-18-2. Iako izgleda kao par nezgrapnih sunčanih naočara, unutar sočiva korisnik može da gleda visokokvalitetne slike u boji. 

Radi se o tzv. tehnologiji Light-guide Optical Element. Proizvode poput ovog već je moguće naći na tržištu, ali su namenjeni za profesionalnu i vojnu upotrebu. Međutim, PD-18-2 razlikuje se od mnogih sličnih proizvoda po tome što korisnik sada može da vidi kroz naočare, odnosno slika mu neće zakloniti celo vidno polje

Prozirna sočiva omogućavaju ono što se naziva "proširena stvarnost", kada slika ili grafika prekrivaju uobičajeno vidno polje. Sistem radi tako da prikuplja elemente slike sa mikroekrana i projektuje ih u oko kako biste kreirali veliku virtualnu sliku u SGVA rezoluciji

(Net.hr)

 


Neke vesti i zanimljivosti sa našeg portala:

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.