balkanex logo
Baner

BALKANEX.INFO - ARHIVA

2012

JAN FEB MART APR MAJ JUN
JUL AVG SEP OKT NOV DEC


ARHIVA 2011 VESTI

ARHIVA 2011 ZANIMLJIVOSTI

 

Vrednost Epla veća od Grčke i Austrije

 

Vrednost Epla veća od Grčke, Austrije, Argentine...
(24.01.2012.)

Vrednost kompanije „Epl“ na berzi prešla prag od 400 milijardi dolara, što je novi rekord već odavno najvrednije IT kompanije na svetu. Vrednost kompanije „Epl“ premašila BDP država poput Grčke, Austrije, Argentine ili Južne Afrike.

epl apple greecePre dva dana, „Epl“ je dostigao rekordnu vrednost od čak 431,37 milijardi dolara, da bi vrednost tokom dana ponovo pala ispod 400 milijardi i na kraju dana stala na 398 milijardi dolara. 

Ipak i pored toga „Epl“ se nalazi na veoma „bogatoj“ teritoriji. Samo je „Ekson Mobil“ kompanija koja vredi više od „Epla“ (oko 420 milijardi dolara), dok su prvi njihovi pratioci „PetroČajna“ sa 270 milijardi dolara i „Majkrosoft“ sa 235 milijardi dolara. 

Vrednost kompanije „Epl“ premašila je BDP, odnosno bruto društveni proizvod država poput Grčke, Austrije, Argentine ili Južne Afrike. Uprkos svojoj veličini, „Epl“ je kompanija koja beleži najbrži rast u IT industriji, a analitičari očekuju da prijave rast prodaje od čak 45 odsto u odnosu na prošlu godinu. 

„Epl“ je zabeležio neverovatan rast za 35 godina postojanja, a najveći napredak su doživeli nakon lansiranja plejera „Ajpod“. Kada su pre pet godina predstavili svoj prvi „Ajfon“, vrednost kompanije je neverovatno skočila. Da popularnost poslednjeg modela „Ajfona“ ne jenjava pokazuje činjenica da su od prezentacije 4S do sada prodali preko 30 miliona modela. 

(Blic)

 


Neke vesti i zanimljivosti sa našeg portala:

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.