balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Najveći biser na planeti

Jedna od najvećih perla na svetu od gotovo 60 karata biće deo proletne aukcije u Dubaiju, na kojoj će se naći mnoštvo retkih dragulja, čija se vrednost procenjuje na 6 i po miliona dolara.

Iako izgleda kao veliki privezak, reč je zapravo o jednoj od najvećih perla na svetu. Presijava se u sivo srebrnim nijansama, a teži čak 60 karata. Priliku je ima kupiti onaj ko će za nju moći izdvojiti barem četvrt miliona dolara, na proletnoj aukciji dragulja u Dubaiju. Perle imaju posebno značenje za Dubai jer je u prošlom veku lov na njih bio veliki izvor prihoda. Danas je u ovom bogatom gradu golem interes za kupnju tog nakita. Perla je smeštena na tankom lančiću s dijamantima.

‘Morate imati velik komad nakita, mora biti u dobrom stanju, mora imati divan sjaj, dobru boju. U ovom slučaju perla ima sve te predispozicije – velika je, nije savršenog oblika, ali je jako dobrog koji joj daje njena neobična veličina’, ističe direktor Christie’sa za nakit srednjeg istoka David Warren.

Osim perle prodavaće se dragulji vredni više od 6 miliona dolara. Prsten s draguljem u obliku slona, dijamantna ogrlica s cvećem koja se može preoblikovati u tijaru s pripadajućim minđušama, početne cene od pola miliona dolara. Prošle godine Christie’s je od prodaje umetnina i nakita zaradio rekordnih 5 milijardi dolara.

Izvor:idividi.com.mk

 

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.