balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Najniži čovek na svetu

Nakon što je proslavio 18. rođendan, Filipinac Džunrej Balaving upisao se u Ginisovu knjigu rekorda kao najniži čovek na svetu.

mali filipinacOvaj mladić ima svega 59,93 centimetara i najstariji je od četvoro dece kovačaiz Samboange del Norte, sela na južnm filipinskom ostrvu Mindanao.

"On je sada i zvanično najniži čovek na svetu", izjavio je Kreg Glendej, urednik Ginisove knjige svetskih rekorda koji je izmerio Džunreja pred okupljenom masom rođaka i seljana.

Džunrej je preuzeo titulu najnižeg čoveka na svetu od Nepalca Kagendre Tape Magara koji je visok svega 66 centimetara.

 

 

 

najniži filipinac na svetuNakon što se njegov otac zahvalio svima na podršci, mladi Filipinac je duvajući ugasio svećice na torti koja je specijalno napravljena za njega, a zatim je tankim glasom na lokalnom dijalektu rekao okupljenima: "K oj" (Umorio sam se).

Zbog niskog rasta, Džunrej ima brojne probleme. Ne može dugo da stoji i u potpunosti zavisi od svoje majke Konsepsion. Može da hoda samo uz tuđu pomoć, a kada predugo stoji dobije jake bolove.

Rekord najnižeg čoveka na svetu ikada drži Gul Mohamed iz Indije, koji je bio visok svega 56 centimetara. Okoreli pušač,Mohamed je umro u 40. godini 1997. godine.

(Novosti)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.