balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Otvoren prvi supermarket za marihuanu - Marihuana Walmart

U novembru 2010. glasači u Arizoni su odobrili korišćenje marihuane u medicinske svrhe. Stoga je ubrzo otvoren megastore za kupovinu lake droge.

supermarket za kanabismarihuana supermarkettrava na veliko

 

 

 

 

 

Ovaj supermarket je zbog svoje veličine popularno prozvan „marihuanski Walmart“ a posebna je zanimljivost da ova prodavnica prodaje isključivo opremu za uzgoj i konzumiranje marihuane ali ne i samu drogu.

Ovo je prvi ovakav supermarket izvan Kalifornije, gde je medicinska upotreba marihuane odavno legalizovana. Iako je odlukom glasača upotreba ove supstance u medicinske svrhe legalizovana, državna uprava je nedavno podnela federalnu tužbu kojom traži ponovno ocenjivanje legalnosti donesene odluke.

Vodstvo kompanije WeGrow koja je vlasnik ovog supermarketa poručuje kako procenjuje da će više od 100 000 ljudi iz Arizone zatražiti tzv. Kanabis medicinsku karticu. Već sada ovu karticu je dobilo preko 4 000 ljudi.

Državna uprava najavljuje kako ih ovaj novi zakon neće zaustaviti u borbi protiv kriminalnih delatnosti vezanih uz prodaju droge. ‘Proizvodnja, distribucija i posedovanje marihuane, bez službene dozvole, i dalje predstavlja kršenje federalnog zakona bez obzira na zakone pojedinačnih saveznih država.’, poručio je državni tužitelj države Arizone, Denis Burk i najavio kako će ‘žustro procesuirati pojedince i organizacije koje učestvuju u nezakonitoj proizvodnji i prodaji marihuane’.

Uprkos mogućim problemima sa državnim tužiteljstvom kompanija ‘weGrow’ najavljuje dalja ulaganja u ovu granu trgovine vrednu preko milijardu dolara. Kako izgleda ova trgovina, veličine 6 000 metara kvadratnih, pogledajte ovde:

 

(Cujovo.com)

 

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.