balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Najskupli pas na svetu - crveni tibetanski mastif

Sasvim je sigurno da su psi bili prve zivotinje koje su ljudi koristili kao kucne ljubimce. Svi ih volimo, neko manje, neko vise, ali koliko ste spremni daleko da idete u toj ljubavi?

Jedan bogatas iz Kine, koji je naravno zeleo da ostane anoniman, nedavno je sokirao svet kupovinom 11 meseci starog steneta crvenog tibetanskog mastifa za neverovatnih 1,5 milion dolara!

tibetanski mastifZa tibetanske mastife vazi da su nekada cuvali nomadske kampove i manastire i izuzetno se retko mogu pronaci izvan Tibeta. Takodje ova rasa se smatra jednom od najstarijih kao i najuglednijih rasa pasa, a veruje se da su po jednog imali Dzingis-Kan pa i sam Buda.

Tibetanski mastifi su u ranom 19. veku bili veoma popularni i medju evropskom kraljevskom elitom.
Medju bogatasima u Kini ovi psi su danas postali statusni simbol, poput skupog sportskog automobila ili dijamantskog Kartier sata. Nekada je cena za stene bila relativno niska, svega par stotina dolara, medjutim, konstantna traznja za njima im je cenu podigla do nekoliko desetina, stotina pa i miliona dolara.

Poznata je prica iz 2009. kada je jedno stene ove rase prodato za 500.000 dolara.

(Zezasme)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.