balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Najstarija sijalica na svetu

Ova vremešna žarulja, koja prkosi zakonima fizike, nalazi se u vatrogasnoj stanici u Livermuru, u Kaliforniji, i dalje radi kao nova.

Ginisova knjiga rekorda je nedavno proglasila "najstarijom svetiljkom na svetu" jednu sijalicu od 60 vati proizvedenu pre više od jednog veka koja još savršeno funkcioniše.

Ova vremešna žarulja, koja prkosi zakonima fizike, nalazi se u vatrogasnoj stanici u Livermuru, u Kaliforniji.

Nikada nije prestala da svetli osim tokom jedne sedmice 1937. i nekoliko nestanka stuje do 1976. otkad bez prekida osvetljava generacije vatrogasaca.

"Niko ne zna kako je to moguće, ali ona i dalje radi iako je proizvedena pre 110 godina", izjavio je za Dejli telegraf jedan od zvaničnika Livermura.

Ovaj antikvitet među sijalicama, koji se brižno čuva, postao je nezaobilazna turistička atrakcija za koju se grad nada da će privući još više znatiželjnika sada kada je njen rekord i zvanično zabeležen.

 

(Novosti)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.