balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ženski mozak aktivniji od muškog

Kanadski naučnici utvrdili su da je ženski mozak aktivniji od muškog koji se, s druge strane, bolje odmara, prenosi list "Figaro".


mozakPARIZ- Kanadski naučnici utvrdili su da je ženski mozak aktivniji od muškog koji se, s druge strane, bolje odmara, prenosi list "Figaro".Sposobnost muškaraca da ne misle ni na šta zasnovana je, kako prenosi list, na realnoj činjenici da je prilikom odmaranja aktivnost moždanih neurona mnogo veća kod žena nego kod muškaraca.

Na pitanje da li to znači da se ženski mozak nikada ne odmora, kanadska naučnica Adrian Menderk sa Odeljenja za psihijatriju na Univezitetu u Montrealu tvrdi da se muški mozak jednostavno bolje odmara od mozga žena.
"Svaki mozak je, zapravo, neprestano aktivan, samo je pitanje u kojoj meri, ali, činjenica je da se muški mozak bolje odmora od mozga žena", rekla je ona.

Melekova, koja je specijalista za šizofreniju, do ovog otkrića je došla slučajno dok je proučavala ovu bolest na pacijentima u budnom i uspavanom stanju.

"Još uvek nismo u stanju da kažemo u kojoj meri na takvu razliku utiču socijalni faktori i hormoni", rekla je ona.
"U aktuelnim okolnostima žene su neprestano preokupirane različitim poslovima i moraju da drže pod kontrolom mnogo više stvari nego muškarci, tako da ovako nešto uopšte nije začuđujuće", objašnjava Melekova.

 

 

 

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.