balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prodaje se srednjovjekovno selo za 782.040 dolara

Srednjovjekovno selo Valle Piola u Italiji stavljeno je na prodaju. Vlasnik može postati svako ko odvoji 782.040 dolara.
Zbog nedostatka javnih sredstava za obnovu i zbog nemogućnosti zaštite sela od vandala, naselje u kojem se nalazi 11 građevina od kamena i crkva iz 13. stoleća, stavljeno je na prodaju.

Prema rečima Daniela Palumbija, gradonačelnika obližnjeg grada Torricella Sicure, selo je napušteno pre 30 godina. On tvrdi da selo poseduje šarm i sve što je potrebno jeste da pronađe vlasnika koji će održavati naselje i čuvati taj šarm.

selo"To mesto je veoma lepo, pravi dragulj. Kuće su napravljene od lokalnog kamena. Koliko će prepravka i popravka kuća koštati ne znamo, budućem vlasniku dajemo mogućnost da sam planira i određuje šta želi uraditi", kazao je Palumbi.

Možda jedina mana je to što nema asfaltiranog puta do sela koje se nalazi u italijanskim Alpima.

"Klima je veoma povoljna i selo bi moglo biti turistička atrakcija. Ima dosta zainteresovanih kupaca iz Italije, mada od stranaca nismo dobijali ponude, jer verovatno i ne znaju za prodaju sela", kazao je Palumbi.

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.