balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dali detetu ime Lajk u čast Facebook-a

Izraelski bračni par je novorođenoj ćerki dao ime Lajk po čuvenom „dugmetu“ na popularnoj socijalnoj mreži kojom korisnici označavaju da im se nešto sviđa.

Broj poštovalaca Facebook-a meri se stotinama miliona, ali niko nije kao izraelski bračni par, Lior i Vardit Adler, koji su novorođenoj ćerki dali ime Like (Lajk) po čuvenom „dugmetu“ na popularnoj socijalnoj mreži kojom njeni korisnici označavaju da im se nešto sviđa.

- Ako je jednom jedan narod dao imena koja su postali ikone, onda je to danas jedan od najpoznatijih svetskih ikona - izjavio je ponosni otac Lior, dodajući da su on i supruga Vardit do Like došli na sasvim „uobičajen“ način - Želeli smo detetu da damo jedinstveno ime, a ne da bude trik, niti da skrenu pažnju Facebook-a.

like facebookIako su odabrali jedinstveno ime, Adlerovi koji imaju još dvoje dece (Pier i Dvaš, što na hebrejskom znač med) nisu prvi par koji je pod uticajem Facebooka, na neki način odredio deo sudbine svog deteta. Tokom januarske revolicije u Egiptu, Džamal Ibrahim je u čast društrvenih mreža koje su prenošenjem informacija pomogle svrgavanju bišeg režima, ćerki dao ime Facebook.

Ipak, najbizarnija priča je izvesnog gospodina koji je obećao da će sinu dati ime Betmen (slepi miš – čovek), ako sakupi 500.000 „obožavalaca“ na Facebook-u. „Vlasnik“ naloga je čak zamolio sve obožavaoce da mu pošalju mejl adrese kako bi mogao da im pošalje skeniranu sliku izvoda iz matične knjige rođenih. Trenutno ima 964.000 obožavalaca, ali još nema vesti da li je sin prijavljen kao Betmen.

Njegovim stopama pokušali su još neki koji su rekli da će deci dati imena Sunđer Bob, Hulk, po mapetovcima. Dobili su mnogo lajkova, ali niko kao Betmen.

(Novosti)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.