balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verski iscelitelj iz Nigerije oženio 107 žena

Verski iscelitelj, Nigerijac Bello Maasaba, je nakon neverovatnih 107 brakova rekao kako je završio sa ženidbama. Iz tih brakova ima 185 djece.

Proširena porodica ovog 85-godišnjeg Nigerijca već sad broji više od 5.000 ljudi, a on ističe kako je poslušnost najveća vrednost žene. Poligamista tvrdi da je 1970. prosvetljen od Boga koji mu je "poručio" da će postati iscelitelj i biti uspešan sa ženama.

"Bog mi je 'poručio' da svaku ženu koja mi se svidi pitam za udaju. Da nije bilo toga, ne bih išao dalje od dve", kaže Maasaba za LA Times. Međutim, njegovo isceliteljstvo i brojni brakovi doneli su mu probleme u gradu Bida, gde vlada šerijat.

poligamistaŠerijatsko pravo, naime, omogućava muslimanu da oženi četiri žene, pa je Maasaba uhapšen nakon što je odbio razvesti se od 82 žene, kako bi zadržao četiri. Njegove supruge su protestvovale izvan zatvora, a Maasaba je pušten na slobodu nakon što je 57 njegovih žena posvedočilo na sudu da su dobrovoljno s njim u braku.

Danas, bogati guru živi s 89 žena, od kojih najmlađa ima samo 19, a najstarija 64 godine. Žive u zgradi sa 89 soba. Devet žena su mu umrle, a razveo se sa devet zbog njihove neposlušnosti. Od njegovih 185 dece, samo 133 su još uvek živi, a kad se razbole otac im ne da da idu u bolnicu već ih on "isceljuje".

"Rekao sam im da ne idu u bolnicu. Moraju se meni javiti i moliti se. Neke od mojih žena, međutim, nemaju poverenja u mene i decu vode u bolnicu bez mog znanja", rekao je Maasaba.

Uprkos njegovom tvrdokornom pristupu porodičnom životu, Maasaba gaji veliku ljubav prema svojim suprugama, čak ističe i da je romantičan.

"U svojoj mudrosti, Bog mi je dao snage i moći da zadovoljim njihove seksualne potrebe. Da nije tako, otišle bi od mene", zaključuje Maasaba.

(Sarajevo X)

 

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.