balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Čaj od pandinog izmeta najskuplji na svetu

 

Čaj od pandinog izmeta najskuplji na svetu

Posle "Kopi Luvak" najskuplje kafe na svetu, stigao je i zeleni čaj koji, poput crnog napitka, mora da se prethodno preradi u životinjskim crevima.

Čaj od pandinog izmeta najskuplji na svetuKineski profesor An Janši smislio je kako da iskoristi nesvareni bambus koji izbacuju pande i pretvori ga u napitak koji će, prema njegovim rečima, biti izuzetno efikasno sredstvo u zaštiti protiv raka.

Ekspert za divlje životinje veruje da će neobičan čaj postati najskuplji na svetu - ako se njegov proizvod zaista bude prodavao za 50.000 evra za pola kilograma.

Janši veruje da će njegov čaj bogate arome skrenuti pažnju pravih ljubitelja. On je, takođe, rekao da čaj od pandinog izmeta imaju medicinske benefite i deluje kao lek za bolesti poput raka.

- Pande imaju veoma loš sistem za varenje, pa apsorbuju tek 30 odsto svega što pojedu. To znači da je njihov izmet bogat vlaknima i hranljivim materijama. Baš kao i zeleni čaj, bambus sadrži element koji može da spreči rak i pomogne u borbi protiv raka, a i pojačava dejstvo zelenog čaja kada se njime nađubre zasadi - tvrdei profesor.

Veruje se da bi ovaj čaj mogao da postane skuplji od trenutno najskupljeg čaja na svetu "Džu je Ćinga". Tvorac je od samog početka mislio i na Ginisovu knjigu rekorda, jer je već prikupio oko pet tona izmeta pande za proizvodnju svog pića.

Iako je ovo prvi čaj koji se priprema od životinjskih izlučevina, nije jedini napitak. Najskuplja kafa na svetu - Kopi Luvak - dobija se iz izmeta cibetke, torbara koji živi na ostvima Sumatra, Java i Sulavesi. Zrno koje prođe kroz njihov digestivni trakt dobije specifični ukus od enzima iz želuca. Polusvarena zrna se skupljaju i prodaju za 450 evra za pola kilograma.

(Smedia)

 


Neke vesti i zanimljivosti sa našeg portala:

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.