balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Ko će prvi leteti na Mars?

 

Ko će prvi leteti na Mars?

Leteće ekskurzije na crvenu planetu, Mars, sasvim izvesno će se dogoditi najkasnije 2033. godine. Tada je predviđeno da putovanja budu organizovana na svaka dva meseca, a naučnici tvrde da će među prvima i u najvećem broju žene biti te koje će leteti na Mars.

Ko će prvi leteti na Mars?Uprkos činjenici da je muška ekipa koju je predvodio Nil Armstrong prva sletela na Mesec, čini se da će među prvima na Mars sleteti upravo žene.

Iz NASA-e tvrde da od 39 žena, koliko je zaposleno u ovoj organizaciji, gotovo sve bi volele da budu deo ekspedicija koje će otići na Mars.

Kako je za prvu ekspediciju kada će ljudi posetiti crvenu planetu odabrano šest muškaraca, žene su se usprotivile ovoj činjenici, smatrajući je "čistim šovinizmom". Iz NASA-e poručuju da to sa šovinizmom nema nikakve veze, već da su istraživanja pokazala da bi se odabrani muškarci najbolje snašli od svih prijavljenih kandidata.

(BlicOnline)

 


Neke vesti i zanimljivosti sa našeg portala:

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.