balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Šimpanze mogu da razumeju govor

 

Šimpanze mogu da razumeju govor

Šimpanze imaju sposobnost razumevanja govora, samo moraju više da vežbaju, pokazalo je najnovije istraživanje. Nedavno istraživanje na 25-godišnjoj “obrazovanoj” šimpanzi Panzi na Univerzitetu Džordžija pokazalo je da osim što reaguje na ljudski glas i emocije, takođe razume jezik čak i ako su reči izobličene.

Šimpanze mogu da razumeju govorŠimpanza može da razume simbole, kao i više od 130 izgovorenih reči, a s ljudima komunicira grafičkim i vizuelnim znakovima koje je naučila u mladosti.

Ovo istraživanje moglo bi da pomogne naučnicima u novom pogledu na to kako deca razumeju jezik.

Prema ispitivanju, šimpanze umeju da rešavaju jednostavne zadatke, a u jednom testiranju kratkoročnog pamćenja bile su čak bolje od studenata.

(BlicOnline)

 


Neke vesti i zanimljivosti sa našeg portala:

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.