balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Ima 70 godina i hoće da prepliva La Manš

Penzioner Rožer Alsop, star 70 godina i četiri meseca, krenuo je danas u obaranje rekorda ne bi li pokušao da prepliva kanal Lamanš.

Penzioner Rožer Alsop, star 70 godina i četiri meseca, krenuo je danas u obaranje rekorda ne bi li pokušao da prepliva kanal Lamanš i time postane najstariji čovek koji je to uspeo, preneo je Frans pres.

Ovaj 70.godišnjak krenuo je od Šekspirove plaže u Doveru u 8 sati po lokalnom vremenu u pravcu Kap Gri Nea u severnom delu Francuske obale, koja je udaljena 34 kilometara.

la mansAlsop, penzioner koji je operisan od raka, krenuo je u obaranje rekorda uz pratnju broda, koji mu pomaže da prepliva jednu od najprometnijih brodskih putanja.

''Penzija je divna, ali znam koliko je važno ostati aktivan telesno i umno kako bi živeo zdravo u penziji i zato sam postavio sebi fizički izazov'', rekao je Alsop.

Rekord sada drži pilot u penziji Džordž Brunstend, ujak holivudskog glumca Meta Dejmona. Brunstend je preplivao kanal u avgustu 2004. godine, kada je imao 70 godina i 4 dana.

(Novosti)

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Avgust 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.