balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Peli se na planinu sa veš mašinama na leđima

Grupa bivših marinaca i padobranaca ujedinili su se kako bi na krajnje neobičan način prikupili novac u dobrotvorne svrhe.

Jedanaest muškaraca su na leđima zavezali mašine za pranje veša i osam sati se peli na vrh najviše planine u Engleskoj, Scafell Pike.

veš mašine na leđaMuškarci se nadaju da će na taj način prikupiti 20.000 funti za dve humanitarne organizacije koje se bave problemima vojnih veterana "Help for Heroes" i "Royal Marines Charitable Trust Fund".

Grupu je predvodio 39-godišnji Dan Appleby, koji je služio devet godina kao marinac u bazi u Škotskoj.

"Svaka mašina je teška oko 45 kilograma. U mladosti smo na leđima nosili opremu koja je teža, tako da nam to nije ništa novo. No, ako uzmemo u obzir da je prosečna starost u grupi 45 godina, onda je to naporan posao. Jedan učesnik se približava 60-oj, a drugi ima 75", kaže Appleby.

Dodaje da su žeeli izazov koji će izazvati interes javnosti i pomoći im da prikupe potrebni novac. Ističe da je čuđenje izazvao izbor tereta, a ne njegova kilaža, te da je najteže bilo spuštati se niz stjenovitu stazu, ali da su se svi uspeli popeti se i sići bez povreda.

Vreme im je, kaže, išlo na ruku jer nije bilo prevruće, a pri dolasku na vrh planine osvežili su se pivom. Opremu, odnosno mašine za veš, donirala im je kompanija za reciklažu.

Grupa marinaca i padobranaca koji su učestvovali u ovom poduhvatu bili su u mirovnim misijama na ratištima širom sveta, od Iraka, Afganistana, Sjeverne Irske, Kosova pa sve do Bosne i Hercegovine.

(Sarajevo X)

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Avgust 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.