balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Otvaraju piceriju na Mesecu

Boston -- Američki lanac picerija "Domino's Pizza" predložio je otvaranje prvog restorana na Mesecu. Tu inicijativu je pokrenula podružnica kompanije u Japanu, piše "Dejli Telegraf".

dominos pizzaTroškovi "Domino's Pizza" za projekat se ocenjuju na oko 1,67 biliona jena (bezmalo 22 milijarde dolara) od kojih će 560 milijardi jena (7,3 miiljardi dolara) kompanija uložiti u transport 70 tona gradjevinskog materijala i opreme na mesec.

Materijal će na Mesec dopremiti 15 raketa. Za sada nije jasno ko će koristiti usluge nove picerije.

Zgradu picerije u obliku kupole, planiranog prečnika 26 metara, projektuje japanska građevinska kompanija "Maeda". Zaposleni u restoranu, prema ideji arhitekata živeće u istoj zgradi.

"Dejli Telegraf" podseća da je najbliži konkurent "Domino's Pizza", lanac "Pizza Hut" još 2001. godine lansirao "projekat osvajanja kosmosa". Taj lanac brze hrane je organizovao dopremnje pice na medjunarodnu kosmičku stanicu.

Lanac "Domino's Pizza" , osnovan 1960. godine, kontroliše više od 9.000 restorana u 60 zemalja.

(B92)

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Avgust 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.