balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Najmanji akvarijum na svetu

 

Najmanji akvarijum na svetu

Ruski umetnik je napravio najmanji akvarijum na svetu koji se napuni sa dve čajne kašikice vode. U malom akvariju se nalaze i minijaturne biljke, kamenje u boji i sićušna riba.

najmanji akvarijumAkvarijum je širok 30, visok 24 i dubok 14 mm, te može stati na dlan ruke. Voda se u njega sipa špricom, a riba se ubacuje minijaturnom mrežom.

Neobična kreacija je ideja Anatolyja Konenka (57) iz Omska u Rusiji. On je poznat kao specijalista za "mikrominijaturnu umetnost".

"Dobio sam ideju da napravim akvarijum u koji može stati samo 10 ml vode. To znači da je pun sa samo dve čajne kašikice vode", rekao je Anatoly.

Tokom protekla tri decenije, Anatoly je usavršio veštinu pisanja na zrnima riže, sitnim semenima i ljudskoj kosi.

Godine 2006. je ušao u Ginisovu knjigu rekorda kada je napravio najmanju knjigu na svetu. Njegove druge kreacije uključuju 12 minijaturnih kamila smeštenih u iglene uši.

(SarajevoX)

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Avgust 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.