balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Prodaju se cipelice iz Oza

 

Prodaju se cipelice iz Oza

Par crvenih cipela koje je Džudi Garland 1939. godine nosila u filmu ''Čarobnjak iz Oza'' naći će se na aukciji 16. decembra, a očekuje se da će dostići cenu od dva do tri miliona dolara.

cipelice iz ozaLOS ANĐELES - Par crvenih cipela koje je Džudi Garland 1939. godine nosila u filmu ''Čarobnjak iz Oza'' naći će se na aukciji 16. decembra, a očekuje se da će dostići cenu od dva do tri miliona dolara, preneli su danas mediji.

Na aukciji će biti jedan od četiri preostala para cipelica, koje je Džudi Garland nosila u ulozi devojčice Doroti u sceni u kojoj tri puta lupi petama da bi se vratila svojoj kući u Kanzas.

Aukcija će se održati u decembru u organizaciji aukcijske kuće 'Profiles in history'' u Los Anđelesu.

'Ovo je najznačajniji filmski rekvizit na svetu. Nema ničeg tako poznatog'', rekao je vlasnik aukcijske kuće Džo Madalena, koji očekuje da će ponude stići sa svih strana sveta.

Jedan par ovih cipela koje su upotrebljene u filmu nalazi se u muzeju ''Smithsonian'' u Vašingtonu, drugi je kod privatnog kolekcionara, dok je treći par ukraden iz muzeja ''Džudi Garland'' u Minesoti.

Cipelice koje će se naći na aukciji obeležene su oznakom ''Džudi Garland'' u dobrom su stanju, sem što na peti imaju male ogrebotine.

(Novosti)

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Avgust 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.