balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Bundeva od 675 kilograma!

 

Bundeva od 675 kilograma!

Posle upozorenja da bi, nakon što je uragan “Ajrin” opustošio severozapadni deo Sjedinjenih Država, mogla da zavlada nestašica bundeva, Ken Derozir iz Konektikata uzgajio je džinovski primerak koji bi mogao da podmiri potrebe čitavog regiona.

bundeva teska 675 kilogramaUprkos lošim vremenskim uslovima, bundeva iz njegovog vrta narasla je do skoro 675 kilograma, koliko teži manji automobil.

Derozir je počeo da je gaji krajem juna i zabeležio je njenu transformaciju kamerom, koja ju je snimala svakih 15 minuta. Nakon što je džinovski plod izmeren na vašaru u Duramu, zaključeno je da je za 18 kilograma teža od dosadašnje državne “rekorderke”.

Uprkos tome, ona nije najteža na svetu. Stivens iz Nju Ričmonda u Viskonsinu, uzgajio je prošle godine bundevu od preko 800 kilograma, koristeći za đubrenje morsku travu, stajsko đubrivo i  riblju emulziju.

(BlicOnline)

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Avgust 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.