balkanex logo
Baner

NEWS ARHIVE OF 2011


FUN ARHIVE OF 2011

Najstarija mačka sa dva lica

 

Najstarija mačka sa dva lica

Frank i Louie je najstarija mačka s dva lica na svetu, a odnedavno je njegovo ime uvršteno u Guinnessovu knjigu rekorda. Frank i Louie je mačka rođena sa genetskom deformacijom zbog koje ima dva lica.

najstarija mačka sa dva licaOvo stanje je uzrokovano sindromom nazvanim Janus. Mačke s dva lica ili Janus mačke dobile su ime po rimskom bogu Janusu, bogu vremena i tranzicije, koji se obično prikazuje s dva lica, od kojih jedno gleda na istok, drugo na zapad, jedno u prošlost, drugo u budućnost.

Mačke rođene s ovim sindromom obično žive samo nekoliko sati i zbog toga je Frank i Louie poseban. Naime, krzneni ljubimac jedne žene iz Massachusettsa je ranije ovog meseca napunio 12 godina postavši, tako, najdugovječnija Janus mačka na svetu. Zbog toga je i uvršten u Guinnessovu knjigu rekorda.

Ovaj neobičan mačak ima dvoja usta, dva nosa, dva funkcionalna oka i jedno nefunkcionalno i jedan mozak. Njegova vlasnica je lokalnoj radio stanici kazala da se mačak ponaša više kao pas, dozvoljava da ga se vodi na uzici i uživa u vožnji automobilima.

(Sarajevo-x)

 


Neke vesti i zanimljivosti iz meseca: Avgust 2011

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.